Hva er det de bygger?

Arne Tveit og elever fra naturbruk har de siste ukene jobbet med et imponerende reisverk på parkeringsplassen utenfor verkstedet.

Hvamskoia

Det skal ikke bli garasje, som mange tror! Nei, det skal bli en kjempestor gapahuk, eller kanskje vi skal kalle det en koie, sier Arne.

Koia skal få bålplass i midten og benker og bord langs veggene. Med 36 kvm gulvflate blir det plass til mange mennesker rundt bålet, og koia kan brukes både som læringsarena og til sosialt samvær for elever og lærere. Den skal stå i skogen mellom grisehuset og stallen, der lavvoen sto tidligere. Lavvoen ble i sin tid satt opp i samarbeid med Tomteråsen barnehage, og barnehagen vil også bruke den nye koia til utflukter med barna.

I dag har elever fra stor gruppe vg1 og vg2 vært med på å flytte reisverket opp til skogen, der arbeidet med tak og vegger fortsetter utover våren.