Gikk videre i matematikkonkurranse!

Øystein Sendstad fra 1NBE gikk videre til runde 2 i den nasjonale matematikkonkurransen "Abelkonkurransen".

Over 4000 deltakere fra hele landet

Abelkonkurransen er en konkurranse i matematisk problemløsning for elever i videregående skole. Helt andre oppgaver enn de vi vanligvis jobber med i skolematematikken, forteller Øystein. Etter første innledende runde fikk han nok poeng til å gå videre til runde 2.

Runde 2

Kun de beste 10 % av deltakerne fra runde 1 går videre til runde 2. Det er første gang en elev på Hvam vgs går videre til andre runde, så dette er veldig gøy, sier matematikklærer Karl Jørgen Bogstad. Øystein synes oppgavene i runde 2 var vanskelige, så han regner ikke med å nå til finalen, som arrangeres på NTNU i Trondheim i mars. Det er kun ca 20 som når til finalen (av de over 400 som deltar i andre runde).

Diplom

Alle deltakerne som fikk 38 poeng eller mer, mottok diplom. Fra Hvam var det 38 elever som deltok, og hele 6 stykker som fikk diplom! Vi gratulerer til alle sammen!