Internat

Hvam videregående skole har eget internat med om lag 85 enkeltrom.

Internatet er åpent fra søndag kveld til fredag ettermiddag. Det er stengt i helgene, i skolens ferier og på andre fridager.

Ukentlige aktiviteter

Internatet er bemannet med miljøarbeidere og aktivitetsledere som er med og tilrettelegger for aktiviteter på kveldstid. Det er mulig å få tak i en ansvarlig for internatet hele døgnet i ukedagene.

Vi har en meny av tilbud; hagleskyting, forskjellige ballspill med turneringer, stor klatrevegg, turer til f.eks. svømmehall og bowling, skiturer, alpinturer, klatring, musikkrom med bandutstyr, kafékvelder, for å nevne noe.

Styrkerom og gymsal med instruktører er åpen for elevene hver kveld. Kreativt verksted med kunstner som instruktør to kvelder i uka. Golfsimulatoren og stallen kan også benyttes etter avtale.

TV signaler på rommene og i TV stua

Det er Riks-TV signal ut til alle internatrom hvor alle NRK kanalene er gratis tilgjengelig.  Hvis man ønsker et bredere kanaltilbud kan man ha med seg en egen Riks-TV mottager som man betaler for selv.

I tillegg er det i TV stua mulighet for å se alle "favoritt" kanaler fra Riks TV.

Hvem kan søke om plass på internatet?

Det er kun elever som har plass på Hvam vgs som kan søke om internatplass. Søknad kan sendes når skolen har bekreftet plass.

Eleven bor på selvstendig grunnlag, og skal forholde seg til skolehverdagen i den form den blir gitt til enhver tid.

Tilbud om internatplass blir sendt ut ca. 10.august, etter at 2.opptak for søknader til Hvam vgs er avgjort.

Søknadsfristen er 1. august 2017.

Pris

Det koster 4500,- pr måned å bo på internatet. Da inngår også frokost (med mulighet for å smøre matpakke/lunsj), middag og kveldsmat.

Får jeg stipend fra lånekassa som internatelev?

Hvis avstanden mellom foreldrehjemmet og skolen er fire mil eller mer hver vei, vil du ha rett til bostipend.

Hvis avstanden er mindre enn fire mil mellom foreldrehjemmet og skolen, men reisetiden mellom foreldrehjemmet og skolen er minst tre timer tur-retur hver dag, har du rett til bostipend. Skolen må bekrefte at du oppfyller kravet til bostipend på grunn av reisetid. (Kilde: www.laanekassen.no)

Vil du beregne hvor lang tid du bruker på din reisevei? Sjekk reisetid på ruter.no.

Iril Hemmingbye

Internatleder