Idrettsfag

Vi skaper spennende aktiviteter for alle våre elever, enten de velger toppidrett eller breddeidrett.

Du får følge dine interesser, enten du er individuell utøver, driver med lagsport, eller bare liker å trene. Fotball, golf, håndball eller individuell toppidrett? Uansett får du tett oppfølging og kan trene mye og målrettet. Vi gir deg tre valg innenfor breddeidrett: ballidrett, ekstrem, eller fitness og dans.

Fitness, ball eller ekstrem?

Velger du bretteidrett, kan du følge dine interesser. Innenfor breddeidrett på Hvam kan du velge ball, for da å drive med et spennende utvalg av ballidretter gjennom hele året. Er du mest glad i salaktiviteter som step, styrke og spinning, kan du velge fitness og dans. På ekstrem får du være med på et utvalg aktiviteter som garantert vil teste dine grenser.

Søkerkode: Idrettsfag Hvam.

Toppidrett på Hvam

Vi tilbyr toppidrett innenfor golf, fotball, håndball og friidrett. Toppidrett golf har egen søkerkode, og du kan lese mer om tilbudet på Idrettsfag med golf.

På toppidrett fotball får du tett oppfølging med to økter i uka. Elevene jobber med å forbedre sine tekniske og taktiske ferdigheter.

Vi anbefaler individuelle utøvere innenfor utholdenhetsidretter som langrenn, sykkel og friidrett, å velge individuell toppidrett (ikke egen søkerkode). Utøverene følger gjerne treningsplanen fra sin trener, og får tett oppfølging av lærer på skolen.

Hvorfor velge oss?

• God individuell oppfølging
  • Motiverte og nyskapende lærere
  • Vi går nye veier
  • Godt elevmiljø
  • Allsidighet - følg dine interesser

Generell studiekompetanse

Idrettsfag gir generell studiekompetanse, og muligheten til å studere på de fleste universitet og høgskoler.

Fremmedspråk og realfag

Elever som ikke har hatt fremmedspråk på ungdomsskolen må ha tre år med fremmedspråk på Videregående. På Hvam er det mulig å ha toppidrett eller breddeidrett i tillegg til fremmedspråk på Vg3.

Elever som har hatt matematikk 1T på ungdomsskolen, kan fortsette med R1 på Vg1 på Hvam. De kan gå videre med R2 på Vg2 og Fysikk 1 på Vg3 (dette forutsetter at de har hatt fremmedspråk på ungdomsskolen). De vil da få spesiell studiekompetanse og dekke kravene for bl.a. ingeniørstudier.

For mer informasjon om fag og timefordeling - se Idrettsfag Vg1, Idrettsfag Vg2 og Idrettsfag Vg3.