Idrettsfag Vg3 [Hopp til innhold]

Idrettsfag Vg3

På Vg3 er det stort fokus på felles programfag.

Treningsledelse

Vg3 idrettsfag har ansvaret for multisportsarrangementet Hvam Superchallenge, som arrangeres for distriktets ungdomsskoleelever. Et annet viktig tema i faget er videreutvikling av trener- og lederrollen gjennom praksis på barneskoler og SFO.

Aktivitetslære

Emnekurs i Vg3 er judo, skøyter, langrenn og ulike ball- og lagspill. Det er også fokus på basistrening og egentrening. Vg3 har som mål å reise på dugnadsfinansiert treningsleir til Lanzarote. Ellers er det to faste turer: snøhuletur og kystnær friluftslivtur.

Fag og timefordeling (oppgitt i uketimer):

Fellesfag: norsk (6), historie (4), religion og etikk (3).

Felles programfag: aktivitetslære (5), treningslære (5), treningsledelse (4), idrett og samfunn (3).

Valgfrie programfag: breddeidrett (5) eller toppidrett (5).

Fremmedspråk

Elever som kun har hatt engelsk på ungdomsskolen, må ha fremmedspråk alle tre årene på videregående. Vi prøver å legge til rette for at elever med fremmedspråk på Vg3 også kan følge valgfritt programfag toppidrett.