Idrettsfag Vg1 [Hopp til innhold]

Idrettsfag Vg1

Liker du å trene målbevisst, er du nysgjerrig på nye idretter og synes det er spennende å dra på turer? Da er idrettsfag på Hvam et godt valg!

Idrettsfag passer for deg som ønsker å utvikle dine idrettslige prestasjoner. Gjennom teori og praksis over tre år, får du et godt grunnlag for videre arbeid innenfor idretten.

Idrettsfag gir generell studiekompetanse, og muligheten til å studere på de fleste universitet og høgskoler.

Breddeidrett

Programfaget breddeidrett gir deg muligheten til å velge blant mange aktiviteter. Vi tilbyr tre hovedområder:

Ekstrem: Spennende og utfordrende aktiviteter som klatring, rapeellering, kajakkpadling, multisport, kiting m.m.

Ballidrett: Et bredt tilbud av idretter og aktiviteter med ball.

Fitness: Allsidig trening i sal og studio med fokus på gruppetrening, styrketrening, basistrening og dans.

Toppidrett

Programfaget toppidrett er for deg som liker å trene mye og målbevisst i den idretten du vil spesialisere deg i. Vi tilbyr toppidrett individuell, fotball og golf. Ferdighetsutvikling og treningsplanlegging er sentralt i faget.

Aktivitetslære

I programfaget aktivitetslære er det fokus på idrettsaktiviteter rettet mot faget treningslære, samt basistrening og friluftsliv. Gjennom hovedområdet friluftsliv er du i løpet av Vg1 med på to turer: Kanotur og alpintur

Treningslære

Viktige temaer i faget treningslære Vg1 er treningsplanlegging og treningsformer, hvordan trene riktig og effektivt, oppvarming, utholdenhet, styrketrening, hurtighet m.m. Faget kombinerer teoretisk undervisning med praktisk gjennomføring i aktivitetslære og utprøving av metoder.

Fag- og timefordeling Vg1 (timer pr uke):

Fellesfag: norsk (4), matematikk, 1P eller 1T (5), naturfag (5), engelsk (5), fremmedspråk (fransk II/tysk II/spansk I/II) (4)

Felles programfag: aktivitetslære (5), treningslære (2)

Valgfrie programfag: breddeidrett (5) eller toppidrett (5)

Elever som kun har hatt engelsk på ungdomsskolen, må ha fremmedspråk alle tre årene på videregående.

Elever som har hatt matematikk 1T på ungdomsskolen, kan ta R1 (realfagsmatte for Vg2) på Vg1.